اتریش را می توان در شمار کشورهای توسعه یافته و مرفه به شمار آورد اما دانستن قوانین اتریش، برای مهاجرت به این کشور امری لازم است. از آنجایی که اتریش یکی از باکیفیت ترین کشورها برای زندگی و تحصیل است، سالانه افراد زیادی این کشور را در لیست مقاصد مهاجرتی خود قرار می دهند. در بخش های مختلف این کشور نیز همچون کشورهای دیگر، قوانین و حقوق خاصی برقرار است. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به بررسی جنبه های مختلف قوانین این کشور بپردازیم و از تجربه مشاورین مجرب موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این زمینه استفاده کنیم.
معرفی کشور اتریش
اتریش کشوری در قلب اروپا و درست بین اروپای غربی و اروپای مرکزی شرقی قرار دارد. این کشور حدود 8.9 میلیون نفر جمعیت دارد و پایتخت آن وین است که از شهرهای مهم اتریش است و پرجمعیت ترین شهر آن نیز محسوب می شود. وین به دلیل ساختار ساختار مدرن و زیبایی که دارد، سالانه توجه مهاجران زیادی را از ایران و سراسر جهان به خود جلب می کند. اتریش یک جمهوری دموکراتیک و فدرال است که از 9 استان تشکیل شده است. استان های اتریش به نام های وین، اتریش علیا، اتریش سفلی، اشتایر، کارنتیا، سالزبورگ، تیرول، فورارلبرگ و بورگنلند هستند. هر کدام از این 9 استان را دولت خود آن اداره می کند. طبق قوانین اتریش، اداره هر استان بر عهده یک استاندار است که از طریق مجلس مقننه آن استان انتخاب می شود.
قوانین اتریش برای مهاجران
بر طبق قوانین اتریش، مهاجرانی که قصد ورود به این کشور را دارند باید ویزای مرتبط را دریافت کرده باشند. به طور مثال، داشتن ویزای تحصیلی برای متقاضیان تحصیل در اتریش و یا ویزای کار برای متقاضیان اشتغال در اتریش ضروری است. بنابراین افراد باید برای ویزای مربوطه درخواست دهند. ورود افراد به این کشور وقتی محقق خواهد شد که دولت اتریش با درخواست آنها موافقت کرده و ویزا را صادر کند. باید توجه داشت که روند دریافت ویزا با هدف تحصیل، کار، ثبت شرکت یا گردشگری در اتریش متفاوت است و هر یک شرایط خاص خود را دارد.
نحوه تصویب و اجرای قواعد اتریش
قانون اساسی اتریش که توسط پروفسور هانس کلسن تهیه شده بود، در سال 1929 مجددا تصویب شد. پس از چندین سال اتریش بر اساس قانون اساسی، بی طرفی دائمی خود را اعلام کرده و به عضویت سازمان ملل درآمد. در تاریخ یک ژانویه 1995، اتریش به اتحادیه اروپا پیوست. نظام حقوقی اتریش مبتنی بر سنت حقوق مدنی است که منشأ آن در حقوق روم است. به طور کلی قوانین و حقوق اتریش از حقوق عمومی، حقوق خصوصی و حقوق جزا تشکیل شده است.
از آنجا که اتریش یک کشور فدرال است، تمامی قوانین این کشور باید پس از تصویب در شورای ملی اتریش، توسط شورای فدرال نیز تایید گردند. اگر شورای فدرال این قوانین را تایید نماید و به امضای رئیس جمهور اتریش برسد، این قوانین به همگان اطلاع رسانی شده و در کشور قابل اجرا هستند. جهت مهاجرت به اتریش و کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.
در غیر این صورت، این قوانین در کشور هیچ رسمیتی نخواهد داشت. در زمینه قوانین مالی اتریش، شورای مالی صلاحیت تایید را دارد و می توان بدون تایید شورای فدرال نیز قوانین مالی را تصویب کرد. اما تمامی قوانین در مرحله قبل از اجرا، بایستی در یک همه پرسی در شورای ملی رای اکثریت بیاورد. مواردی همچون اصلاح یا تغییر قوانین اتریش، اثبات عدم صلاحیت رئیس جمهور و برکناری او، از جمله مسائلی هستند که برای اجرا باید حتما در شورای ملی رای اکثریت بیاورد.
قوانین ویزای تحصیلی در اتریش
دانشجویان غیر از اتحادیه اروپا بایستی برای تحصیل بیشتر از 6 ماه در اتریش، برای دریافت ویزای دانشجویی و مجوز اقامت اقدام کنند. طبق قوانین اتریش، ویزای دانشجویی که به عنوان Visa Ds شناخته می شود، به افراد حق تحصیل در دانشگاه یا کالج اتریش را می دهد. مجوزهای اقامت دانشجویی نیز به افراد این امکان را می دهد که زمان استقرار خود در خارج از کشور را تمدید کنند. باید توجه داشت که حداقل شش ماه قبل از ورود به اتریش باید برای دریافت این مدارک اقدام کرد. اخذ ویزای اتریش مراحل مشخصی دارد که برای موفقیت در دریافت ویزا، باید به درستی طی شوند.
مراحل اخذ ویزا طبق قوانین اتریش، در چند مرحله زیر خلاصه شده است:
قواعد کار ضمن تحصیل در اتریش
خوشبختانه از نظر قوانین اتریش، کار کردن در هنگام تحصیل ممانعتی ندارد. اما شرایط استخدام و تعداد ساعات کاری بستگی به ملیت افراد دارد. افرادی که اهل اتحادیه اروپا و سوئیس هستند می توانند بدون محدودیت در اتریش کار کنند و نیازی به دریافت مجوز کار نیست. در غیر این صورت، افرادی که از کشورهای دیگر به اتریش سفر کرده اند، باید کارفرمای آنها برای درخواست مجوز کار اقدام کند. تعداد ساعات کاری برای این افراد نیز به 20 ساعت در هفته محدود می شود.
این تعداد ساعت کار به این دلیل در نظر گرفته شده است که دانشجویان به مطالعات دانشگاهی خود توجه کافی داشته باشند. طبق قوانین اتریش، اگر شخصی کارآموزی بدون حقوق را به عنوان بخشی از برنامه هفتگی خود انتخاب کند، نیازی به دریافت مجوز کار ندارد و می تواند ساعاتی در هفته به آموزش حرفه خاصی بپردازد.
قوانین و ساعت کاری اتریش ضمن تحصیل بدین شرح می باشد:
قوانین ساعت کار در کشور اتریش
بر طبق قوانین اتریش، حداکثر تعداد ساعات مجاز کار کردن برای افراد غیر دانشجو در روز 12 ساعت و در هفته 60 ساعت است. زمان کار کردن به عنوان یک بازه زمانی بین زمان شروع کردن تا اتمام کار است و شامل دوره های استراحت نمی شود. همچنین برای ساعات استراحت، به افراد حقوقی پرداخت نمی شود، مگر اینکه در قرارداد آنها بند خاصی ذکر شده باشد.
برای تعداد ساعات کار در اتریش استثنائاتی نیز وجود دارد. به طور مثال برای کادر بیمارستان و یا رانندگان، قوانین اتریش متفاوت است. حداکثر ساعات کار برای کارهای بیمارستانی مثل متخصصین مراقبت های بهداشتی، 13 ساعت در روز است. اتریش به خاطر شرایط کاری خوب برای متخصصان و سیستم آموزشی پیشرفته، یک کشور توسعه یافته و مورد توجه مهاجران است.
معمولا اتریش را یکی از بهترین مکان های دنیا برای زندگی تلقی می کنند. طبق قوانین اتریش، مهاجرانی که به این کشور وارد می شوند، موظف به انجام روال قانونی مهاجرت به اتریش هستند و حتی برای کار کردن نیز از قوانین این کشور تبعیت کنند. در این مقاله مشاورین تخصصی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، همه چیزهایی که باید در مورد قوانین ورود به اتریش و ساعات کاری قانونی در این کشور بدانید را شرح داده اند.