آگاهی کافی درباره آزمون YOS به دانشجویان خارجی کمک می کند تا از مسیر ورود به دانشگاه های معتبر دولتی کشور ترکیه به صورت کامل مطلع باشند. کشور ترکیه در همسایگی کشور ایران قرار گرفته است. درصد بالایی از دانشجویان ایرانی که موفق به ورود به دانشگاه های معتبر کشور ایران نمی شوند، اقدام به ورود به اکثر دانشگاه های معتبر دولتی کشور ترکیه می کنند. دانشجویان و متقاضیان خارجی جهت ورود به دانشگاه های معتبر دولتی کشور ترکیه حتما باید در آزمون یوس شرکت کنند و نمره قبولی در این آزمون کسب کنند.
با کسب نمره قبولی در آزمون یوس، دانشجویان می توانند در دوره های پزشکی و دندانپزشکی و دوره های تحصیلی در دانشگاه های دولتی ترکیه اقدام کنند. با متخصصان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تا انتهای این نوشتار همراه باشید تا درباره آزمون YOS اطلاعات کافی و کاربردی کسب کنید.
درباره آزمون YOS
آزمون یوس مهم ترین آزمون ورود به دانشگاه های دولتی و پزشکی و همچنین دانشگاه های دندانپزشکی کشور ترکیه می باشد که تنها یک بار در سال برگزار می شود. این آزمون برای متقاضیان و دانشجویانی طراحی شده است که تحصیلات دوره متوسطه خود را در دبیرستان های خارج از کشور ترکیه به پایان رسانده اند. لازم به ذکر می باشد که شرکت در ازمون YOS با داشتن مدرک دیپلم و یا فوق دیپلم امکان پذیر می باشد. دانشجویان و متقاضیان کشور های خارجی برای کسب مجوز جهت شرکت در آزمون YOS حتما باید مدرک دوره متوسطه خود را ارائه دهند.
با کسب قبولی در آزمون YOS، دانشجویان و متقاضیان می توانند جهت ورود به دانشگاه هایی چون دانشگاه استانبول، دانشگاه چوکوروا شهر آدانا، دانشگاه کارادنیز تکنیک شهر ترابزون، دانشگاه مارمارا استانبول، دانشگاه 19 ماییس سامسون، دانشگاه مرسین، دانشگاه آنکارا، دانشگاه آتاتورک (ارزروم)، دانشگاه آک دنیز آنتالیا، دانشگاه بالیک اسیر، دانشگاه سلیمان دمیرل (اسپارتا)، دانشگاه دوملوپینار (کوتاهیا) و دانشگاه پاموک کاله دنیزلی اقدام کنند. به یاد داشته باشید که تایم ثبت نام و تایم شرکت در آزمون YOS برای ورود به دانشگاه مورد نظر متفاوت می باشد. دانشجویان حتما باید از تاریخ آزمون و تاریخ ثبت نام دانشگاه مربوطه و همچنین تاریخ اعلام نتایج آگاه و مطلع باشند.
سوالات آزمون YOS
همانطور که گفته شد، آزمون یوس آزمون اصلی جهت ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه و تحصیل در برجسته ترین رشته ها از جمله پزشکی، حقوق، روانشناسی، داروسازی، مهندسی مکانیک، معماری و موارد دیگر می باشد. در اکثر موارد، این آزمون از 80 سوال تشکیل می شود. تقریبا 55% سوالات این آزمون سوالاتی برای ارزیابی ضریب هوشی (سوالات مربوط به توانایی های عمومی، سوالات هوش) می باشند. سایر سوالات باقی مانده مرتبط با زمینه ریاضیات می باشند.
لازم به ذکر است که دانشجویانی که قصد شرکت در آزمون YOS را دارند حتما باید در دوره متوسطه درس ریاضی را به صورت کامل و دقیق یاد بگیرند تا بتوانند به سوالات ریاضی آزمون YOS پاسخ صحیح بدهند. سوالات این آزمون به صورت تستی (5 گزینه ای) می باشند. شایان ذکر می باشد که در برخی از دانشگاه ها دادن پاسخ غلط به هر سوال، امتیاز منفی (نسبت نمره منفی به مثبت 4:1 می باشد) به همراه خواهد داشت. با مطالعه مقاله تحصیل در ترکیه نیز پاسخ اکثر سوالات خود را خواهید یافت.
طراحی آزمون یوس
هر ساله بیش از 5000 دانشجو بین المللی جهت ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه در آزمون YOS شرکت می کنند. تا سال 2011 میلادی، آزمون YOS هر ساله در ماه ژوئن توسط سازمان ÖSYM برگزار می شد. اما پس از سال 2011، بر اساس مصوبه هیئت مدیره سازمان ÖSYM، مسئولیت برگزاری آزمون YOS به دانشگاه های کشور ترکیه منتقل شد. به همین دلیل، امروزه تاریخ برگزای آزمون YOS و سولات آزمون YOS در دانشگاه های مختلف کشور ترکیه متفاوت می باشد.
زبان شرکت در آزمون YOS زبان انگلیسی و زبان ترکی می باشد. اما در چند سال اخیر برخی از دانشگاه های کشور ترکیه این امکان را برای دانشجویان ایرانی فراهم کرده اند تا بتوانند به زبان فارسی به سوالات آزمون یوس پاسخ دهند. هموطنان ایرانی که در دوره متوسطه درس ریاضی را به صورت کامل یاد گرفته باشند، می توانند به راحتی به تمام سوالات ریاضی آزمون YOS پاسخ دهند. جهت کسب اطلاعات جامع پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله اعزام دانشجو به ترکیه خواهد بود.
ثبت نام برای شرکت در آزمون یوس
جهت حضور در آزمون YOS، متقاضیان باید از شرایط ثبت نام به صورت کامل آگاه باشند. مراحل ثبت نام جهت شرکت در آزمون YOS به صورت زیر می باشند:
- مرحله اول ثبت نام: پیش ثبت نام
در این مرحله، متقاضیان بایستی به وب سایت دانشگاه های مربوطه مراجعه کند. در سایت دانشگاه بایستی پاسپورت خود را در سایت اسکن و آپلود کنند. بعد از تکمیل و ارسال فرم مربوطه، دانشجویان ایمیل تاییدیه دریافت خواهند کرد. بعد از دریافت این ایمیل، به دانشجویان شماره درخواست داده می شود. در مرحله آخر از پیش ثبت نام، متقاضیان باید پس از فعال شدن حساب کاربری خود، یک نام کاربری و رمز عبور تنظیم کنند.
مرحله دوم ثبت نام: ثبت نام اصلی
بعد از اتمام مرحله اول، متقاضیان یک ایمیل دریافت خواهند کرد. در این ایمیل لینکی وجود دارد تا دانشجوین بتوانند در سامانه مدرسه مربوطه Aday Sistemi ثبت نام کنند. در مرحله بعدی، شهری که متقاضی جهت آزمون انتخاب کرده است. همچنین پاسپورت متقاضی بررسی می شوند. در مرحله بعدی، متقاضیان وارد مرحله پرداخت خواهند شد. پرداخت هزینه های حضور در آزمون YÖS به صورت آنلاین و توسط کارت اعتباری امکان پذیر می باشد.
- مرحله سوم ثبت نام: بررسی ثبت نام
متقاضیان می توانند با نام کاربری و رمز عبور خود به وارد سیستم شوند و ثبت نام و تاریخ امتحان را بررسی کنند. در این مرحله متقاضیان کارت ورود به آزمون خود را به صورت یک ایمیل دریافت خواهند کرد.
هموطنان عزیز و گرامی برای مطلع شدن از شرایط مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه و ورود به بهترین دانشگاه های اروپا می توانید با هماهنگی های قبلی به دفتر موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت مراجعه کنید.