زمانی که صحبت از مهاجرت و اخذ اقامت آلمان در میان باشد، بی شک مهاجرت به آلمان از طریق کار می تواند به عنوان اولویت اصلی شناخته شود. به دلیل فراهم بودن شرایط کار در این کشور، سالیانه جمعیت زیادی برای دریافت ویزای کاری کشور آلمان، به سفارت این کشور مراجعه می کنند. آلمان فرصت های بسیار مناسبی را در اختیار نیروی کار خارجی قرار می دهد. از اینرو آنها قادر خواهند بود تا در پست های مدیریتی نیز مشغول به کار شوند.
همه متقاضیان کار در آلمان، به جزء شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر، باید پس از یافتن شغل مناسب در این کشور، برای دریافت ویزای کاری اقدام کنند و پس از ورود به این کشور اقامت موقت خود را قطعی کنند. مهاجرت به آلمان از طریق کار، که از جمله روش های مورد تایید ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت است، یکی از روش های مناسب برای بدست آوردن اقامت دائم کشور آلمان است.
مهاجرت به آلمان از طریق کار برای متقاضیان خارجی
دولت آلمان به خوبی از این مسئله با خبر است که برای حفظ قدرت خود به نیروی متخصص در زمینه های مختلف نیاز خواهد داشت. به همین منظور از تمام مهاجرانی که می توانند قدرت اقتصادی کشور آلمان را افزایش دهند یا دستاورد جدیدی برای این کشور داشته باشند، با آغوش باز پذیرایی می کنند. مهم ترین زمینه های شغلی موجود برای نیروی کار خارجی را می توان در زمینه های IT، مهندسی، سلامت و تحقیقات جستجو کرد. با این وجود همه این افراد باید در دسته بندی های مربوط به واجدین شرایط کار در آلمان قرار بگیرند. در این دسته بندی ها، ایرانیان در دسته غیر اروپایی ها جای می گیرند. این افراد قادر خواهند بود تا برای کار در کشور آلمان مطابق با قوانین این کشور اقدام کنند.
افرادی که از طریق ویزاهای اقامت موقت راهی کشور آلمان می شوند، به هیچ عنوان توانایی دریافت اجازه اقامت نخواهند داشت. همین مسئله در توجه به نوع ویزای درخواستی در کشور آلمان بسیار مهم است. اجازه اقامت هر فرد در کشور آلمان به طول مدت قرارداد کاری او بستگی دارد. از اینرو افراد قبل از پایان مدت اعتبار آن، باید نسبت به تمدید اجازه اقامت در کشور آلمان اقدامات لازم را انجام دهند. طول مدت اجازه اقامت اولیه در کشور آلمان معمولا 2 ساله است.
روند مهاجرت به آلمان از طریق کار
هر فرد برای مهاجرت به آلمان از طریق کار باید مجموعه ای از فعالیت های قانونی را مورد توجه قرار دهد و به کمک آن در این مسیر گام بردارد. مرحله اول، یافتن شغل مناسب در کشور آلمان است که به 2 صورت قابل انجام است. شهروندان خارجی این فرصت را خواهند داشت که با استفاده از موسسات معتبر کاریابی در آلمان نسبت به یافتن شغل اقدام کنند.
همچنین ویزای جستجوی کار در کشور آلمان نیز به افراد این اجازه را خواهد داد که به مدت 6 ماه در این کشور به صورت حضوری برای یافتن شغل اقدام کنند. پس از آنکه فرد موفق به یافتن شغل مورد نظر خود شد، باید در یک مصاحبه کاری حضور پیدا کند تا بتواند رضایت کارفرما را به صورت کامل جلب کند. در صورت قطعی شدن قرارداد کاری فرد باید نسبت به دریافت ویزای کاری خود اقدام کند. پس از دریافت ویزا، متقاضی می تواند به کشور آلمان سفر کند، اما باید توجه داشت که اقامت او در کشور آلمان تنها 3 ماه اعتبار دارد. از اینرو باید تا قبل از پایان این مدت با مراجعه به اداره مهاجرت در این کشور نسبت به دریافت مجوز اقامت برای زندگی در آلمان اقدام کند.
ویزای کاری آلمان
اشاره کردیم که پس از امضاء قرارداد کاری با کارفرما، فرد باید نسبت به دریافت ویزای کاری آلمان اقدام کند. مدت اعتبار ویزای کاری معمولا در مرحله نخست 2 ساله است. اما اگر قرارداد امضا شده مدت زمان کمتری را نشان دهد، ویزای کاری نیز مطابق با آن تنظیم می گردد. باید به این نکته نیز اشاره داشت که ویزای کاری آلمان قابلیت تمدید چندگانه را دارد.
مهم ترین مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری به عنوان یکی از الزامات مهاجرت از طریق کار عبارتست از:
- تکمیل 2 فرم درخواست ویزای کاری
- گذر نامه با اعتبار حداقل 3 ماه بعد از خروج شما از کشور آلمان
- 2 عکس در قطع پاسپورت مربوط به 6 ماه گذشته
- نامه تاییدیه از طرف کارفرما
- رزومه تحصیلی و کاری
- کلیه برگه های تایید شده و مدارک مرتبط با کار
- بیمه سفر و درمان
- رزرو بلیت پرواز به آلمان
- رزرو هتل محل اقامت و یا آدرس محل سکونت
- گواهی عدم سوء پیشینه قضایی
- پرداخت وجه مورد نظر سفارت آلمان برای ویزای بلند مدت 75€ (یورو)
اجازه اقامت در آلمان
برای تکمیل روند مهاجرت به آلمان از طریق کار، فرد باید در اولین فرصت پس از ورود به کشور آلمان، با مراجعه به نزدیک ترین اداره امور مهاجرین، نسبت به دریافت اجازه اقامت آلمان اقدام کند. این اجازه اقامت موقتی بوده و تا پایان دوره ای که ویزای کاری فرد اعتبار دارد، اعتبار خواهد داشت. زمانی که دارنده شغل در کشور آلمان نسبت به تمدید ویزای کاری خود اقدام می کند، باید اجازه اقامت خود را نیز تمدید کند.
برای دریافت اجازه اقامت موقت در کشور آلمان، ارائه مدارک زیر الزامی است:
- گذرنامه معتبر که دارای اعتبار قانونی باشد.
- فرم درخواست اقامت
- 2 قطعه عکس در قطعه گذرنامه
- گواهی عدم سوءپیشینه قضایی که از کشور مبدا صادر شده باشد.
- گواهی تسلط به زبان آلمانی
- بیمه درمانی
- قراردادکاری رسمی با کارفرما
- تاییدیه آدرس محل اقامت از طریق گواهی اقامت در هتل یا قبض مربوط به انرژی واحد مسکونی
مهاجرت به آلمان از طریق کار، به نیروی کار خارجی کمک خواهد کرد تا حداقل پس از 5 سال سابقه کار قانونی در کشور آلمان بتواند اجازه اقامت دائم در این کشور را تحت شرایط خاص به دست آورد. در صورتی که فرد بتواند رضایت کارفرمای خود را برای تمدید قرارداد جلب کند، کسب اقامت کشور آلمان به صورت دائم کار دشواری نخواهد بود. مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت توصیه می کنند در صورت تمایل به کار در خارج از کشور، حتما کار در آلمان را به عنوان یکی از الویت های خود در نظر داشته باشید و از راهنمایی های مشاورین در این زمینه بهرمند شوید.