آگاهی از شرایط تبدیل ویزای تحصیلی نروژ به ویزای کار، به دلیل سطح رفاه بالا در این کشور برای متقاضیان بین المللی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. چرا که با تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار در این کشور اسکاندیناوی، متقاضیان مشمول اشخاصی می شوند که از مزایا زندگی و کار در کشور نروژ بهره مند هستند. شایان ذکر است که این مسئله یکی از دغدغه دانشجویان مهاجر به این کشور بوده و تبدیل ویزای تحصیلی این کشور به ویزای کاری آن، پس از تحصیل امری ضروری جهت اقامت در این کشور است.
در غیر این صورت و تمدید مجدد ویزای تحصیلی، متقاضی بایستی مجددا به تحصیل در این کشور بپردازد. این مسئله می تواند اهداف متقاضی از مهاجرت را از نظر زمانی دگرگون کند. کارشناسان ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به بررسی کامل این موضوع خواهند پرداخت.
اقتصاد و تبدیل ویزای تحصیلی نروژ به ویزای کار
اقتصاد کشور نروژ یک اقتصاد ترکیبی و توسعه یافته می باشد که بخشی از آن در دستور کار مدیریت راهبردی دولت نروژ می باشد. این کشور علاوه بر وجود منابع طبیعی فراوان مانند نفت، علاقه به توسعه بخش های دیگر اقتصاد خود دارد تا بتواند منابع درآمدی کشور را افزایش داده و همچنین خام فروشی نکند. از این رو برخی به این کشور لقب نفت خیز موفق را داده اند. علاوه بر واکنش فراوان اقتصاد نروژ نسبت به اقتصاد جهانی، اقتصاد این کشور پس از انقلاب صنعتی همواره با رشد مواجه بوده است. با وجود توسعه فراوان در این کشور بخشی از صادرات آن را منابع طبیعی تشکیل می دهند. همچنین صنعت کشتی سازی طی سال های زیادی یاور اقتصاد این کشور بوده است.
هر چند نرخ بیکاری در کشور نروژ پایین بوده و این کشور یک کشور توسعه یافته تلقی می شود. اما شایان ذکر است که فشارهای شیوع پاندمی COVID-19 بر اقتصاد کشور نروژ بی اثر نبوده و موجب افزایش نسبی نرخ بیکاری در نروژ شده است. لذا به نسبت افزایش نرخ بیکاری نروژ، رقابت بر سر پیدا کردن شغل در کشور نروژ تشدید خواهد شد. نرخ بیکاری نروژ تاثیر به سزایی در زندگی در نروژ داشته و کنترل آن امری ضروری برای دولت ها است. اما افزایش نرخ بیکاری در کشورهای توسعه یافته معمولا به صورت فوری کنترل می شود و از افزایش افسار گسیخته این پدیده جلوگیری خواهد شد. لذا نرخ بیکاری در کشور نروژ بلافاصله بعد از شروع بالقوه صنعت نروژ مانند دوران قبل از شیوع پاندمی کرونا، کاهش خواهد یافت.
شرایط کار پس از تحصیل در نروژ
به جرات می توان گفت که یکی از نگرانی های متقاضیان قبل از مهاجرت به نروژ، مسئله کار پس از تحصیل و تبدیل ویزای تحصیلی نروژ به ویزای کار است. چرا که پیدا کردن شغل پس از تحصیل در کشور خارجی آن هم شغلی متناسب با تخصص متقاضی امری بسیار دشوار به نظر می رسد. کار پس از تحصیل و تبدیل ویزای تحصیلی کشور نروژ به ویزای کار آن، علاوه بر دشواری هایش ثمرات فراوانی دارد، به عبارتی این کشور در ازای مهاجرت مردم به آن به مهاجران مزایا ارزنده ای را اعطاء می کند. همچنین اخذ ویزای کار کشور نروژ به معنی درآمد بالا به واسطه تخصص بوده و می تواند سطح رفاه بالای نروژ را به صورت ملموسی جلوه دهد.
کار و زندگی در این کشور منجر به رشد و توسعه فردی نیز می شود، چون محیط زندگی متقاضی تبدیل به محیطی در یک کشور توسعه یافته اروپایی خواهد شد. کار پس از تحصیل در نروژ شامل مجموعه قوانینی می باشد که توسط این کشور وضع شده و در دستور کار قرار گرفته که سرپیچی از آنها می تواند موجب از دست دادن اقامت نروژ بشود. چرا که احترام به قوانین کشور میزبان، از الزامات مهاجرت به کشور اسکاندیناوی نروژ همانند سایر کشورها می باشد. این کشور در راستای حمایت از متقاضیان خارجی قوانینی را وضع کرده که موجب منافع مشترک کار فرما و متقاضی خارجی است.
قوانین کشور نروژ و فرهنگ مردم آن اولین مسائلی هستند که باید جهت مهاجرت به کشور نروژ دانست، برخی از آنها عبارتند از:
- الزام عقد قرارداد کتبی بین کارفرما و متقاضی کار
- ذکر تمام شرایط کاری در قرارداد
- عقد قرارداد پس از یک ماه کار آزمایشی
قواعد تبدیل ویزای تحصیلی نروژ به ویزای کاری
متقاضیان کار و زندگی در کشور نروژ می توانند از طریق تحصیلات اقدام به اخذ ویزای کار این کشور کنند. به عبارتی در این روش متقاضیان، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری نروژ تبدیل کرده و اقامت خود را در کشور نروژ برای کار ادامه می دهند. این موضوع بدین معنا است که متقاضی با تحصیل در نروژ و اتمام تحصیلات و یافتن شغل مناسب، می تواند ویزای کار نروژ دریافت کرده و به زندگی در نروژ ادامه دهند. متقاضی در این روش ملزم به پیدا کردن کار در مدت 6 ماه تا یک سال می باشد و با یافتن کار در کشور نروژ اجازه تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کاری نروژ را پیدا می کند.
شایان ذکر است که متقاضی می تواند با اخذ ویزای اقامت در نروژ برای یک دوره آموزش کوتاه مدت نیز اقدام به اخذ ویزای کار پس از آموزش را دریافت کنند. بدین ترتیب توصیه می شود متقاضیان همواره با کارشناسان حقوقی مجرب در زمینه مهاجرت در ارتباط باشند و از آنها مشاوره بگیرند. همکاری با وکلا و کارشناسان مجرب موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می تواند به تصحیح روند این فرآیند کمک کند.