یکی از کم هزینه ترین و امن ترین راه های ممکن جهت مهاجرت و اقامت برای متقاضیان بین المللی، اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج است. کشور ترکیه در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری در زمینه های مختلف داشته و به همین جهت نیز تقاضا برای مهاجرت به این کشور افزایش یافته است. اخذ اقامت کشور ترکیه از طریق ازدواج کار چندان دشواری نیست. افراد با شرایط متفاوت قادر به دریافت آن خواهند بود. در قوانین مهاجرتی کشور ترکیه، یک بند کامل در رابطه با شرایط ازدواج و کسب اقامت این کشور از این طریق ارائه شده است، افرادی که با یکی از شهروندان کشور ترکیه ازدواج کرده باشند می توانند از این طریق اقامت این کشور را بدست آورند.
ترکیه یکی از کشورهای اروپایی است که هنوز موفق به ورود به پیمان شنگن نشده است. به همین دلیل ورود به این کشور کار چندان دشواری نیست. بسیاری از افراد بدون در اختیار داشتن اجازه اقامت، در خاک این کشور سکونت می یابند. البته برای ایرانیان برای حضور به مدت 3 ماه در کشور ترکیه نیاز به دریافت مجوز اقامت ندارند و برای مدت بیش از 3 ماه باید درخواست مجوز اقامت موقت ترکیه دهند، وجود اقامت قانونی در کشور ترکیه می تواند به افراد کمک کند تا با آسودگی خاطر بیشتری در کشور اقامت داشته و اقدام به تحصیل یا کار کنند. مشاورین موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این مقاله با تمرکز بیشتر بر اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج مطالبی در رابطه با قوانین کشور ترکیه در اختیار متقاضیان مهاجرت به این کشور قرار خواهند داد.
بررسی روش های مختلف مهاجرت به ترکیه
قدم اول در دستیابی به اقامت کشور ترکیه، شناخت راه های قانونی مهاجرت به این کشور است. در حال حاضر متقاضیان فراوانی وجود دارند که قصد دارند از کشور ترکیه به عنوان یک سکوی پرتاب برای ورود به کشورهای مطرح اروپایی استفاده کنند. اعتبار پاسپورت کشور ترکیه به مراتب بیشتر از پاسپورت ایرانی است و همین مسئله سبب می شود تا علاقمندان به مهاجرت به ترکیه افزایش پیدا کند.
مهم ترین راه های مهاجرت به کشور ترکیه عبارتند از:
- مهاجرت به ترکیه از طریق دریافت ویزای تحصیلی
- مهاجرت به ترکیه از طریق دریافت ویزای کاری
- مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری
- مهاجرت به ترکیه از طریق خرید مسکن
- مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی
- مهاجرت به ترکیه از طریق پیوستن به اعضای خانواده
- مهاجرت به ترکیه از طریق بازنشستگی
اشاره کردیم که روش مهاجرتی که در این مقاله مد نظر قرار گرفته شده مهاجرت از طریق ازدواج که در زیر مجموعه روش پیوستن به اعضای خانواده است. در این خصوص ممکن است سوالاتی پیش آید که باید به آنها پاسخ داده شود.
مهم ترین سوالات مطرح شده در این خصوص عبارتند از:
- شرایط قانونی ازدواج در کشور ترکیه چیست؟
- برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج باید در خاک این کشور ازدواج کرد؟
- آیا همسر فرد باید حتما ساکن ترکیه باشد؟
- برای کسب اقامت دائم کشور ترکیه از طریق ازدواج چه قوانینی وجود دارد؟
قوانین اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
بند 16 قانون تابعیت کشور ترکیه 3 شیوه را برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج تعیین کرده است. بر اساس آن متقاضی قادر خواهد بود به شهروند رسمی کشور ترکیه تبدیل شود. پیشنهاد می شود قبل از اخذ تصمیم جدی در باب مهاجرت به ترکیه ابتدا مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.
در متن این قانون چنین آمده است:
شهروندی کشور ترکیه به صورت خودکار از طریق ازدواج با یک شهروند ترک تبار، به شهروندان خارجی منتقل نمی شود. متقاضیانی که حداقل 3 سال همسر قانونی یک شهروند ترک هستند و ازدواج آنها همچنان دوام دارد می توانند برای درخواست شهروندی کشور ترکیه اقدام کنند.
متقاضی باید همه شرایط زیر را داشته باشد:
- به صورت قانونی ازدواج کرده باشد و ازدواج او همچنان پابرچا باشد.
- عدم ارتکاب به اعمالی که با پیمان ازدواج منافات داشته باشد.
- در اختیار داشتن شرایط کلی و عدم وجود مواردی که ممکن است امنیت ملی یا عمومی ترکیه را برهم بزند.
در صورتی که زوجی که شهروند ترکیه است، پس از ثبت درخواست فوت کند، شرایط بند اول (پابرجا بودن ازدواج) شامل متقاضی نخواهد شد. متقاضی می تواند منتظر پاسخ درخواست اقامت خود از طرف مراجع قانونی باشد.
طرفین باید ثابت کنند که ازدواج آنها به صورت کاملا قانونی و بر پایه علاقه انجام شده است. از این رو دلیل ازدواج، دریافت اقامت کشور ترکیه نبوده است.
قوانین جانبی اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
یکی از مواردی که در پروسه ازدواج ممکن است پیش آید، موضوع قانونی طلاق است. دولت ترکیه به منظور احترام به شهروندان خارجی در نظر گرفته تا به شهروندان خارجی اجازه اقامت موقت دهد. این اقامت ممکن است به افرادی داده شود که در حدود 3 سال در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. البته باید به این نکته نیز اشاره داشت، درصورتی که دادگاه تشخیص دهد که فرد خارجی مورد آزار و اذیت و یا خشونت های خانگی قرار گرفته است، مدت زمان اقامت فرد اهمیتی ندارد.
در صورتی که فرزندی از طریق این ازدواج متولد شود، قادر خواهد بود تا اقامت قانونی کشور ترکیه را به دست آورد. چرا که یکی از والدین او شهروند کشور ترکیه است، در این مورد هیچ گونه اهمیتی ندارد که کودک در کدام کشور متولد شده باشد. در این خصوص پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله زندگی در ترکیه از طریق مراجعه به سایت مرجع خواهد بود.
شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
تا چندی پیش برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج فرد موظف بود حداقل 5 سال، در یک ازدواج باقی بماند تا بتواند اقامت کشور ترکیه را به دست آورد. اما این قانون در سال های اخیر، به 3 سال کاهش پیدا کرد. فرد خارجی باید ثابت کند که از نظر جسمانی و عقلی در سلامت کامل است و سابقه تخلف قانونی ندارد. همچنین فرد باید ثابت کند که به مقدمات زبان ترکی مسلط است و می تواند از طریق سرمایه خود، هزینه های زندگی را تامین کند.
در صورتی که فرد نشان دهد برای اقتصاد کشور ترکیه فردی مفید است، می تواند روند دریافت اقامت خود در ترکیه را تسهیل بخشد. در حقیقت می توان گفت که دارنده شغل در کشور ترکیه می تواند با استفاده از این شیوه، زودتر به هدف خود دست پیدا کند. برای دریافت تابعیت کشور ترکیه فرد متقاضی باید به مدت 5 سال متوالی با وقفه کمتر از 6 ماه در کشور حضور داشته باشد.
مدارک لازم برای اخذ اقامت کشور ترکیه
متقاضی اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج باید مدارک متفاوتی را در اختیار مراجع قانونی این کشور قرار دهند.
مهم ترین این مدارک عبارتند از:
- گواهی دلیل ورود اولیه فرد به کشور ترکیه
- گواهی تسلط به مقدمات زبان ترکی یا آمادگی مصاحبه
- گواهی اثبات حقیقی بودن ازدواج زوجین و فرزندان آنها
- گواهی سلامت جسمی و عقلانی متقاضی
- گواهی پرداخت درخواست اخذ اقامت
مهم ترین ارگانی که فرد برای درخواست اقامت خود در ترکیه باید به آن مراجعه کند، شهرداری شهر محل اقامت متقاضی است. متاسفانه در سال های اخیر بسیاری از افراد با پرداخت هزینه های مختلف به شهروندان ترک به صورت غیر حقیقی اقدام به ازدواج با آنها می کردند تا بتوانند از این طریق اقامت کشور ترکیه را بدست آورند. اما با توجه به بررسی های دولت ترکیه در خصوص تایید صحت ازدواج افراد، پروسه اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج های صوری بسیار دشوار شده است.
کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت قادرند با استفاده از تجربیات خود در زمینه مهاجرت به کشورهای مختلف جهان از جمله کشور ترکیه، شرایط اقامت شما را از طریق هر یک از راه های مهاجرت به کشور ترکیه را متناسب با شرایط ترکیه در صدور ویزا و همچنین شرایط مالی و اجتماعی شما فراهم آورند. شما می توانید در خصوص اخذ مشاوره با مشاورین این موسسه تماس تلفنی برقرار کنید.