مهاجرت به کشور آلمان

قوانین آلمان

قوانین آلمان

موضوع فراگیر قوانین آلمان در سال 2022 از موضوعاتی می باشد که متقاضیان بایستی در خصوص مهاجرت به آلمان از آن اطلاع کاملی و مناسبی داشته باشند. قوانین کشور آلمان در طی قرن ها تحت تاثیر بسیاری قرار گرفته است. به صورتی که تا قرون وسطایی، قانون قدیمی رایج بوده است. اما با ورود رنسانس قانون رم مجدد به شروع ایفای نقش نمود. پس از آن دانشمندان قانونی شناخته شده به عنوان مجموعه ای از یوستینیانوس در بخش های وسیعی از این کشور رایج شد و تا قرن نوزدهم رواج داشت. اکثریت قوانین جدید آلمان مطابق قانون اساسی 1949 تدوین شده است. همچنین با مضامین حقوقی جمع آوری شده است. کارشناسان ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در مقاله پیشرو به بررسی قوانین حاکم بر این کشور خواهند پرداخت.

در قوانین کشور آلمان از حقوق رم و حقوق مربوط به ناپلئون استفاده می گردد که 2 نوع دسته بندی دارد و عبارتست از:

  • حقوق عمومی: متشکل از روابط افراد با دولت یا روابط افراد حقوقی دولتی در قبال هم
  • حقوق خصوصی: روابط فی مابین دو فرد حقیقی یا شرکت های خصوصی

حقوق عمومی در قوانین آلمان

همان طور که در بالا به موضوع حقوق عمومی اشاره شد، قوانین حقوق عمومی متشکل از روابط افراد با دولت یا افراد حقوقی دولتی در قبال هم می باشد. از این رو 3 نوع دسته بندی دارد. این دسته بندی ها بدین صورت می باشد:

  • قانون اساسی بر تحلیل بازدارندگی قوانین و بر حکومت بر متون قوانین تاکید دارد.
  • حقوق اداری منصوب به روابط شرکت یا ارگان ها با هم و یا با افراد می باشد.
  • حقوق مجازات و جزاء

هر کدام از این قوانین از جزییات به خصوصی برخوردار خواهند بود.

قوانین شهروندی آلمان

درصد بالایی از افرادی که به کشور آلمان می روند در فکر درخواست شهروندی کشور آلمان هستند. مهم ترین موضوع این است که با داشتن تابعیت کشور آلمان می توان در این کشور رای داد. از آزادی رفت و آمد و کار و زندگی در اتحادیه اروپا و منطقه شنگن نیز برخوردار شوند. البته ناگفته نماند که با داشتن پاسپورت کشور آلمان می توان بدون ویزا به بسیاری از کشورهای جهان سفر نمود. در کشور آلمان بیشتر کارهای اداری را می توان به جای مراجعه حضوری به اداره مربوطه به صورت آنلاین انجام داد.

در صورتی که والدین فرزندی تابعیت کشور آلمان را داشته باشد و یا فرزند در این کشور متولد شده باشد، شخص واجد شرایط اخذ شهروندی کشور آلمان است. بطور خودکار تابعیت آلمان را اخذ خواهد نمود. ناگفته نماند که افرادی که در کشور آلمان به دنیا نیامده باشند. والدین آنها هم آلمانی نباشد تحت شرایط طبیعی سازی می تواند نسبت به اخذ تابعیت کشور آلمان نیز اقدام کند. برای درخواست تابعیت در کشور آلمان بایستی به مدت زمان 7 الی 8 سال در این کشور زندگی نمود. در موارد خاص 6 سال نیز کافی می باشد. از سایر شرایط اخذ تابعیت کشور آلمان می توان به گواهی عدم سوء پیشینه، حداقل مدرک B2 زبان آلمانی، قبولی در آزمون شهروندی کشور آلمان و ترک تابعیت کشور قبلی نیز اشاره داشت.

قوانین شهروندی آلمان

مهاجرت قانونی به آلمان

شهروندان کشورهای خارجی که تمایل به زندگی در کشور آلمان دارند بایستی در ابتدا مجوز اقامت این کشور را اخذ کنند. اما اگر تمایل به اقامت در آلمان کمتر از 90 روز دارند، بایستی ویزا این کشور تحت عنوان ویزای توریستی (نوع C) را اخذ کنند. شهروندان کشورهای اروپایی از این قانون معاف هستند. برای زندگی، تحصیل و کار در این کشور نیاز به ویزا یا مجوز اقامت نخواهند داشت.

  • راه های قانونی برای اخذ اقامت کشور آلمان عبارتنداز:
  • تحصیل در مراکز آموزشی کشور آلمان
  • کار در آلمان
  • سرمایه گذاری در کشور آلمان
  • تولد فرزند در کشور آلمان
  • ازدواج با شهروندان آلمانی
  • پناهندگی در کشور آلمان

جهت پناهندگی به این کشور افراد متقاضی بایستی به سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود در خصوص اخذ مجوز ورود به کشور آلمان مراجعه نمایند. پس از ورود به کشور آلمان، اشخاص می بایست ظرف مدت 3 ماه اول برای ثبت نام و اخذ اقامت طولانی مدت به اداره مهاجرت مراجعه کنند. در ابتدا مقامات اداری اسناد را مورد بررسی قرار خواهند داد. در این باره تصمیم لازم را که ممکن است چند ماه طول انجامد، اتخاذ می کنند. جهت تکمیل اطلاعات خود در این بخش مقاله مهاجرت به آلمان را مطالعه بفرمائید.

مهاجرت در قوانین آلمان

امروزه کشور آلمان به دلیل برتری سیستم آموزشی در جهان و صنعت حاکم در کشور توانسته مورد استقبال درصد زیادی از افراد در خصوص مهاجرت و اخذ اقامت نیز قرار گیرد. همان طور که می دانید نظام آموزشی در کشورهای آلمان، اتریش، نروژ و فرانسه برای شهورندان خارجی نیز رایگان بوده است. همین موضوع باعث درخواست سیل عظیمی از افراد از طریق مهاجرت تحصیلی به آلمان بوده که از شرایط مختص به خود نیز برخوردار می باشد.

از دیگر طرق محبوب در خصوص مهاجرت به کشور آلمان که در سال های متوالی با استقبال بیشتری مواجه شده است، ویزای کاری کشور آلمان می باشد. در نوع اول اشخاص متقاضی بایستی از کارفرمایی در کشور آلمان پیشنهاد یا دعوت نامه شغلی داشته باشند همانند اکثر کشورهای اروپایی. نوعی دیگر ویزای جست و جوی کشور آلمان می باشد. در حال حاضر به شهروندان ایرانی مجوز جست و جوی کار در کشور آلمان را به مدت زمان 6 ماه اعطاء می کند. ناگفته نماند که اکثر کشورهای اروپایی در سال های گذشته این مجوز کاریابی را برای شهورندان ایرانی داشته است. در حال حاضر تنها در کشورهای آلمان، اتریش و آفریقایی جنوبی چنین مجوزی اعطاء خواهد شد. اشخاص می توانند با در نظر گرفتن پارامترهای این ویزا نسبت به این امر اقدام نمایند.

پناهندگی در قوانین آلمان

متقاضیانی که به دلیل مشکلات سیاسی یا انسانی تمایل به اقامت در آلمان را دارند، می توانند پس از ورود به آلمان درخواست پناهندگی دهند. در صورت پذیرفته شدن تقاضای پناهندگی اجازه اقامت در آلمان برای فرد صادر خواهد شد. در کشور آلمان سه نوع پذیرش برای پناهجویان در نظر گرفته شده است. ممکن است فردی با عنوان مشکلات سیاسی فرار کرده باشد وعنوان پناهنده سیاسی دریافت کند و با عنوان (Asylberechtigung) شناخته می شوند، اقامت اجتماعی (Flüchtlingsschutz) و حمایت فرعی (Subsidiärer Schutz) . علاوه بر این، بامف (BAMF) نیز می تواند در شرایط خاص برای فرد ممنوعیت ملی برای اخراج (nationals Absschiebungsverbot) صادر کند.

انواع پذیرش پناهجویی در کشور آلمان عبارتست از:

  • پناهندگی سیاسی (Asylberechtigung )
  • پناهندگی حقوق بشری (Flüchtlingsschutz)
  • حفاظت تکمیلی (Subsidiärer Schutz)
  • منع ملی اخراج (Nationales Abschiebungsverbot)

در صورتی که هیچ یک از 3 فرم پذیرش پناهندگی به پناهجویان تعلق نگیرد، منع ملی اخراج هم صادر نشود. همچنان می توان نسبت به این امر اقدام نمود. طرقی وجود دارد که می توان با کمک آن در آلمان ماند. در صورت رد درخواست از جانب دولت فدرال متقاضیان می توانند از مدت 7 تا 30 روز خاک کشور آلمان را ترک کنند.

در صورتی که تمایل به جلوگیری از اخراج را دارند، می توانند یکی از اقدامات لازم را انجام دهند که عبارتند از:

  • شکایت و درخواست تجدید نظر
  • درخواست پناهندگی دوم Asylfolgeantrag
  • مقررات ویژه Härtefallregelung
  • دولدونگ (Duldung)
  • دادخواهی
  • پناهندگی در کلیسا

امید بر این است که با اتمام رسیدن این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در باب قوانین آلمان در اختیار قرار دهیم. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با تیم مهاجرت و کارشناسان خبره در باب مهاجرت در اقصی نقاط دنیا مفتخر به راهنمایی اشخاص در این باب نیز خواهد بود. در موسسه ما خدماتی در باب پناهندگی در آلمان و دیگر نقاط دنیا وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :