شناخت دقیق از پراکندگی و گرایشات مربوط به مذهب در ترکیه برای کسانی که به دنبال اخذ اقامت این کشور هستند بسیار مفید و حیاتی می باشد. دین اسلام بزرگترین دین در ترکیه است، این آمار شامل فرزندانی هم می شود که پدر و مادر آنها مسلمان هستند، پس فرزندان آنها نیز به طور خودکار مسلمان به حساب می آیند. بعد از اسلام، مسیحیت بیشترین پیروان را در میان ترک ها دارد.

مسلمانانی که در حال زندگی در ترکیه هستند بیشتر اهل سنت می باشند که حنفی‌ ها بزرگترین گروه آنها بوده و بیشتر در مرکز و غرب ترکیه ساکن هستند. جمعیت کم مسلمانان شافعی در مناطق شرقی ترکیه مستقرند و اکثرا کرد می باشند. شمار پیروان مذاهب دیگرِ اهل سنت در ترکیه بسیار کم است. جمعیت شیعیان این کشور نیز به حدود 25 میلیون نفر می رسد که بیشتر آنها در مناطق شرقی و مرکزی این کشور مانند شهر قارص زندگی می کنند. کارشناسان ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در خصوص این کشور اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهند داد.

پراکندگی مذهب در ترکیه

ترکیه طبق ماده 24 قانون اساسی خود یک کشور سکولار است. سکولاریسم در ترکیه از 6 اصل مصطفی کمال آتاتورک ناشی می شود:

  • جمهوری خواهی
  • پوپولیسم
  • سکولاریسم
  • اصلاح طلبی
  • ملی گرایی
  • دولت گرایی

دولت ترکیه برخی محدودیت ها را بر مسلمانان و سایر گروه های مذهبی و همچنین بیانات مذهبی مسلمانان در ادارات دولتی و موسسات دولتی، از جمله دانشگاه های ترکیه اعمال می کند.

اسلام بزرگترین مذهب در ترکیه

اسلام دینی است با بیشترین جامعه پیروان در کشور ترکیه به طوری که حدود 70% ترک ها متعلق به شاخه سنی اسلام بوده و عمدتا پیرو فرقه حنفی هستند. بیش از 20% از جمعیت ترکیه به مذهب شیعه و علویه اعتقاد دارند. اما این فرقه ریشه هایی مشترک با ایشیکیسم و یزدانیسم دارد. جامعه ای کوچک به نام بکتاشی هم متعلق به فرقه صوفیانه اسلامی است که بومی ترکیه بوده، اما پیروان زیادی نیز در شبه جزیره بالکان در اروپا دارد.

اسلام از اوایل قرن 7 وارد منطقه ای شد که ترکیه امروزی را شامل می شود. مکتب حنفی اسلام سنی عمدتا توسط دولت از طریق مرکز ریاست امور مذهبی (که به زبان عامیانه “دیانت” شناخته می شود) تبلیغ می شود. از این رو دیانت در سال 1924 پس از لغو خلافت عثمانی تاسیس شد. همه مساجد و روحانیون مسلمان را کنترل می کند. از این رو رسما بالاترین مرجع دینی در کشور به حساب می آید.

تا به امروز، هزاران مسجد تاریخی در سراسر این کشور هنوز فعالیت دارند. مساجد برجسته ساخته شده در دوره های سلجوقی و عثمانی شامل مسجد سلطان احمد و مسجد سلیمانیه در استانبول، مسجد سلیمیه در ادرنه، مسجد یشیل در بورسا، مسجد علاالدین و مولانا در قونیه و مسجد جامع دیواریچی، هنوز هم از مهم ترین مراکز مذهبی و جاذبه های گردشگری ترکیه هستند. علویان نیز که 15% الی 20% جمعیت را در ترکیه تشکیل می دهند. جهت مهاجرت به ترکیه مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.

مسیحیت و یهودیت در ترکیه

مسیحیت در ترکیه قدمتی طولانی دارد که به قرن یک میلادی بر می گردد. در دوران معاصر درصد مسیحیان در ترکیه از 20% الی 25% در سال 1914 به 3/5% در سال 1927 کاهش یافته است. این امر به دلیل حوادثی بود که تأثیر قابل توجهی مانند جنگ جهانی اول، جنگ سریانی ها، آشوری ها، یونانی ها، ارمنی ها و کلدانی ها در ساختار جمعیتی کشور داشت که تبادل جمعیت بین یونان و ترکیه را باعث شد و مهاجرت را مسیحیان (مانند آشوری ها، یونانی ها، ارمنی ها و غیره) به کشورهای خارجی (بیشتر اروپا و آمریکا) که در واقع از اواخر قرن نوزدهم آغاز شده بود سرعت بسیار بیشتری بخشید.

امروزه بیش از 200000 تا 320000 نفر از فرقه های مختلف مسیحی وجود دارند که تقریبا 0.3% الی 0.4% جمعیت ترکیه را شامل می شوند. همچنین گروه کوچکی از ترکان قومی ارتدکس-مسیحی هستند که از کلیسای ارتدکس یونانی یا سریانی ارتدکس پیروی می کنند. علاوه بر این فرق ترک های پروتستان نیز که هنوز در مورد پذیرش اجتماعی و تاریخی کلیساها نیستنند در این کشور زندگی می کنند. از نظر جمعیتی پروتستان های ترک در حدود 7000 الی 8000 نفر هستند. همچنین جهت اطلاع از شرایط و هزینه زندگی در ترکیه مقاله مذکور را بررسی بفرمائید.

سکولاریسم در ترکیه

ترکیه دارای قانون اساسی سکولار، بدون هیچ مذهب رسمی دولتی است. در طول قرن بیستم، این کشور یک سنت سکولاریسم قوی مانند مدل فرانسوی آن ایجاد کرد. اما تمایز اصلی این 2 است که دولت ترکیه اسلام را به طور آشکار و علنی از طریق اداره امور دینی دولت خود کنترل می کند. قانون اساسی آزادی مذهب را برای افراد به رسمیت می شناسد. در حالی که جوامع مذهبی تحت حمایت و کنترل دولت قرار دارند. از این رو نمی توانند درگیر روند سیاسی شوند یا مدارس دینی ایجاد کنند. هیچ حزب سیاسی نمی تواند ادعا کند که نماینده نوعی اعتقاد مذهبی است.

همانطور که در بالا مطالعه کردید مذهب در ترکیه در این مقاله به تفصیل بررسی شد. چنانچه قصد مهاجرت به ترکیه را دارید می توانید به تجربه و کارنامه طلایی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تکیه کنید. جهت اخذ وکیل و دریافت مشاوره تخصصی با توجه به شرایط خود به این موسسه مراجعه کنید و موارد خود را جویا شوید.

رهنما

Recent Posts

رشته مهندسی پزشکی در استونی

رشته مهندسی پزشکی در استونی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جزء رشته های مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی یکی از رشته های پر طرفدار در رشته های فنی…

8 ماه ago

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی بر مطالعه کامپیوتر و محاسبات متمرکز است. شما در مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در قبرس

این روزها افراد زیادی تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در قبرس را به خاطر شهریه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در اسلوونی

این روزها افراد زیادی خوداشتغالی در اسلوونی را انتخاب می کنند زیرا دارای اقتصاد توسعه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در استونی

خوداشتغالی در استونی همراه با محیطی پویا با صحنه استارتاپی پر رونق است که آن…

8 ماه ago