با وجود ظهور چین به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اقتصادهای جهان، نظام آموزشی چین نسبت به سایر بیش تر مورد مطالعه قرار گرفته شده است. جمهوری خلق چین با جمعیتی بالغ بر 1.4 میلیارد نفر پرجمعیت ترین کشور جهان است. تقریبا با 9.6 میلیون کیلومتر مربع مساحت یکی از وسیع ترین کشورهای جهان می باشد. از زمان اجرای اصلاحات اقتصادی و سیاست های آغازین در سال 1978، چین به یکی از سریعترین اقتصادهای بزرگ جهان تبدیل شده است.
با رشد متوسط تولید ناخالص داخلی در دهه های اخیر بین 7% تا 8% در سال، چین با تولید ناخالص داخلی کل اسمی به دومین اقتصاد جهان تبدیل شده است. چین در حال حاضر با بیش از میلیون ها دانش آموز و دانشجو بزرگترین نظام آموزشی جهان به شمار می آید. در این مقاله کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، نظام آموزشی چین را مورد بررسی قرار داده اند.
چین بزرگترین سیستم آموزش و پرورش جهان را دارد، تقریبا با 260 میلیون دانش آموز و بیش از 15 میلیون معلم در حدود 514000 مدرسه (اداره ملی آمار چین)، به استثنای مؤسسات آموزشی عالی، سیستم آموزش و پرورش چین علاوه بر بزرگی بسیار متنوع نیز می باشد. آموزش و پرورش چین با مشارکت اندکی از مدارس خصوصی آن هم به صورت غیر متمرکز، دولتی می باشد. دولت های هر شهرستان مسئولیت اصلی مدیریت و آموزش در مدارس را بر عهده دارند. در بیشتر موارد، مقامات استانی موسسات آموزش عالی را اداره می کنند. در سال های اخیر، وزارت آموزش و پرورش از کنترل مستقیم به کنترل در سطح کلان سیستم آموزش و پرورش تغییر شیوه داده است.
وزارت آموزش و پرورش جمهوری خلق چین اعلام کرد که در سال 2018 حدود 493000 دانشجوی بین المللی در چین در حال تحصیل هستند. این دانشجویان در بیش از 1000 دانشگاه ها و موسسات آموزشی چین مشغول به تحصیل هستند. از گذشته تاکنون چین میزبان دانشجویان و دانش آموزان بین المللی بوده است. در این زمینه سابقه مناسب دارد. در سال های اخیر در کنار رشد اقتصاد و بازار مناسب چین، میزان ورود دانشجویان بین المللی به چین نیز افزایش یافته است. از این رو هر سال تعداد آنها رو به افزایش است. همچنین در آموزش عالی نیز چین از نظر جمعیت دانشگاهی از سال 1978، افزایش 20% داشت. دولت چین نیز در سال های اخیر توجه زیادی به نظام آموزشی چین داشته است.
برای مدیریت قلمرو وسیع و جمعیت عظیم چین، به استثنای دولت مرکزی 3 سطح از مدیریت که شامل سطح استانی، سطح شهرستان و سطح شهری می باشد تعیین شده است. از این میان، تقسیم در سطح استانی بالاترین سطح مدیریتی می باشد. در سطح ابتدایی و متوسط مسئولیت اصلی اداره آموزش و پرورش مربوط به شهرستان ها می باشد. این در حالی است که اداره آموزش عالی در چین به عهده مقامات استان است. تقسیمات سطح استان مستقیما توسط دولت مرکزی اداره می شود. به طور کلی 4 بخش تقسیمات منطقه ای وجود که شامل استان، شهرداری، منطقه خودمختار و منطقه ویژه می باشد. در حال حاضر در چین 23 استان، 4 شهرداری، 5 منطقه مستقل و 2 منطقه ویژه جداگانه اداره می شوند.
دولت های سطح استان حق دارند سیاست های مدیریتی خود را در چارچوب قانون تصویب شده و تحت آیین نامه هایی که توسط دولت مرکزی وضع شده اعمال کنند. تقسیمات اداری در سطح استان نیز می تواند به سطح شهرستان ها و سطح شهرها تقسیم شود. استان ها و شهرداری ها دولت های محلی خود را دارند. آنها نمایندگان را در کنگره ملی مردم (NPC)، که بر امور اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حاکم است، انتخاب می کنند. شهرداری ها نیز دارای حقوق سیاسی، اقتصادی و حقوقی مشابه استان ها می باشند. چهار شهرداری در چین شامل شهرداری های پکن (Beijing)، شانگهای (Shanghai)، تیانجین (Tianjin) و چونگ کینگ (Chongqing) هستند.
در چین معمولا دانش آموزان در سن 2 یا 3 سالگی در پیش دبستانی ثبت نام می کنند. از این رو پیش دبستانی را در سن 6 سالگی ترک می کنند. آموزش پیش دبستانی اجباری نیست و بسیاری از دبستان ها متعلق به بخش خصوصی هستند. با این حال، دولت به دنبال تعهد ملی مبنی بر جهانی سازی، دوره پیش دبستانی را با جدیت بیشتری دنبال می کند. در چین دانش آموزان باید 9 سال آموزش اجباری را پشت سر بگذارند، بیشتر دانش آموزان 6 سال را در مدرسه ابتدایی می گذرانند.
اگرچه برخی مدارس برای دوره ابتدایی از چرخه 5 ساله استفاده می کنند. تحصیلات ابتدایی برای بیشتر کودکان از 6 سالگی شروع می شود که پس از 3 یا 4 سال آموزش در مهدکودک می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر جدول زیر را بررسی بفرمائید:
مقطع تحصیلی | سن | مدت تحصیل |
پیش دبستانی | 3 تا 5 سالگی | 3 سال |
ابتدایی | 6 تا 11 سالگی | 6 سال |
راهنمایی | 12 تا 14 سالگی | 3 سال |
دبیرستان | 15 تا 17 سالگی | 3 سال |
کارشناسی | 18 تا 21 سالگی | 4 سال |
کارشناسی ارشد | 22 تا 24 سالگی | 3 سال |
دکترا | 25 تا 29 سالگی | 3 الی 5 سال |
تحصیل در مقطع پیش دبستانی در چین اختیاری می باشد آموزش پیش دبستانی در سن 3 تا 5 سالگی در مهدکودک ها به صورت تمام وقت و پاره وقت انجام می گیرد که معمولا یک تا 3 سال به طول می انجامد. در مناطق روستایی آموزش این مقطع معمولا به صورت فصلی انجام می گیرد. در مناطق دور افتاده نیز این آموزش با اشکال مختلفی مانند تمام وقت، نیمه وقت و شبانه روزی صورت می گیرد.
برای ارتقاء مدیریت و راهنمایی مهد کودک ها، دولت تدوین مقررات جدیدی از جمله مقررات مربوط به مدیریت مهد کودک ها و آیین نامه مربوط به کار مهد کودک را که مدیریت مهدکودک ها را بر اساس علمی و صحیح شرح داده تنظیم کرده است. دولت چین همچنین مقررات و قوانینی را در مورد صلاحیت معلمان مهد کودک و ارزیابی عملکرد آنها تنظیم کرده است. طبق آمار منتشر شده در سال 2019، در بیش از 270000 مهدکودک بیش از 40 میلیون کودک خردسال در چین ثبت نام شده اند.
مقطع ابتدایی و راهنمایی به که به ترتیب 6 سال و 3 سال به طول می انجامد که مجموعا 9 سال است. در چین اجباری می باشد. در سال 1986 دولت این 9 سال تحصیل را برای تمامی چینی ها اجباری اعلام کرد که به دنبال آن تحصیل در این مقاطع یعنی ابتدایی و راهنمایی در چین رایگان می باشد. بر اساس آمار منتشر شده میزان ثبت نام کودکان و نوجوانان چینی در این مقطع بیش از 99% بوده است.
به طوری که در سال 2019، بیش از 177000 مدرسه ابتدایی و 78000 مدرسه راهنمایی، مجموعا بیش از 184 میلیون دانش آموز در این مدارس در مقاطع ابتدایی و راهنمایی ثبت نام کرده اند. این آموزش اجباری در حال حاضر در سطوح مختلف در اقصی نقاط چین در حال اجرا می باشد.
دانش آموزان پس از اتمام آموزش اجباری می توانند به صورت اختیاری تحصیلات خود را در مقطع دبیرستان ادامه دهند. تحصیلات مقطع دبیرستان 3 سال طول می کشد. در چین 5 نوع مدارس متوسطه دبیرستان وجود دارد که شامل مدارس عمومی دبیرستان، فنی یا تخصصی متوسطه، بزرگسالان متوسطه، متوسطه حرفه ای و مدارس هنرهای دستی می باشد. 4 مورد آخر در چین به عنوان مدارس فنی و حرفه ای متوسطه یاد می شود.
دانش آموزان قبل از ورود به دبیرستان های متوسطه تحت آزمون عمومی بنام ژونگ کائو (Zhongkao) قرار می گیرند و بسته به این که فرد چه نمره ای از نتایج این امتحانات کسب کند می تواند در این نوع مدارس به ادامه تحصیل بپردازد. دانش آموزان پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان می توانند برای ادامه تحصیل در بهترین دانشگاه های چین اقدام کنند.
فارغ التحصیلان دبیرستان در چین با شرکت در آزمون ملی ورودی دانشگاه ها به نام گائوکائو (Gao Kao) و گرفتن نمره لازم می توانند به دانشگاه های چینی ورود کنند. البته افرادی که دارای نمرات بسیار بالا می باشند بدون نیاز به آزمون به دانشگاه ورود می یابند. آموزش عالی در چین در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های مختلف امکان پذیر می باشد. برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد نیز آزمون ورودی نیاز است.
طبق آمار منتشر شده در سال 2018، تعداد موسسات آموزش عالی به 2663 عدد می رسد که شامل دانشگاه های دولتی، کالج های خصوصی و دانشکده های حرفه ای می باشند. هم اکنون دانشگاه های چینی هم به زبان انگلیسی هم به زبان چینی در حال تدریس دانشجویان بین المللی هستند. هر سال دانشجویان خارجی زیادی موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه های چین شدند. هزینه مناسب تحصیل و کیفیت آموزش از مزایای این دانشگاه ها می باشد.
وزارت آموزش مردم جمهوری چین نمایندگی شورای دولتی است که بر آموزش و پرورش در سراسر کشور نظارت دارد. شورای ایالتی مرجع اصلی اداری در چین است و به ریاست نخست وزیر انجام می شود که مسئول سیاست های حزب کمونیست چین و همچنین مقررات و قوانینی است که توسط کنگره ملی مردم به تصویب رسیده است. در سطح استانی در چین، بخش های آموزش یا کمیسیون هایی وجود دارند که مسئولیت آموزش و پرورش را بر عهده دارند.
مقامات آموزش و پرورش محلی، ادارات و دفاتر آموزش و پرورش اغلب اسناد سیاسی را تنظیم می كنند كه مطابق با سیاست ملی باشد. امیدواریم این مقاله برای خوانندگان عزیز به خصوص متقاضیان تحصیل در چین، مفید واقع بوده باشد. همانطور که می دانید یکی از راه های مهاجرت به چین تحصیل در این کشور و سپس کار در چین است که سبب کسب اقامت دائم چین می شود. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با سابقه ای درخشان در زمینه انواع مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکایی در حال حاضر آماده خدمت رسانی به متقاضیان عزیز می باشد.
رشته مهندسی پزشکی در استونی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جزء رشته های مورد…
رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی یکی از رشته های پر طرفدار در رشته های فنی…
رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی بر مطالعه کامپیوتر و محاسبات متمرکز است. شما در مورد…
این روزها افراد زیادی تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در قبرس را به خاطر شهریه…
این روزها افراد زیادی خوداشتغالی در اسلوونی را انتخاب می کنند زیرا دارای اقتصاد توسعه…
خوداشتغالی در استونی همراه با محیطی پویا با صحنه استارتاپی پر رونق است که آن…