در این مقاله به موضوع پناهندگی در چین می پردازیم زیرا چین یکی از اولین کشورهای آسیایی بود که به عضویت کنوانسیون پناهندگی درآمد. در طول 20 سال گذشته، کشور چین حداقل 4 بار هجوم جمعی پناهجویان از کشورهای همسایه را تجربه کرده است. گرچه چین در حاشیه سیاست گذاری جهانی در مورد پناهندگان باقی مانده است. اما این کشور یکی از کشورهایی است که از نظر رژیم جهانی پناهندگان دارای نفوذ بسیار بالایی است. بنابراین جایگاه کشور چین در مورد مسئله پناهندگان و پناهجویان چیست؟ کشور چین امضاكننده كنوانسیون پناهندگان در سال 1951 و پروتكل 1967 است. با این حال، قانون خروج و ورود آن حق تقاضای پناهندگی را تا سال 2012 ذکر نکرده است.

با این حال، در حال حاضر متقاضیان می توانند درخواست پناهنگی خود را به کشور چین اعلام کنند و در طول دوره بازبینی شرایط خود در این کشور بمانند. از آنجا که چین روش تعیین وضعیت پناهندگی را ندارد، UNHCR در حال حاضر کلیه برنامه های مربوط به وضعیت پناهندگی را مدیریت می کند. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت آماده ارائه مشاوره جهت اخذ ویزاهای تحصیلی و کاری چین به هموطنان متقاضی می باشد.

کلیات پناهندگی در کشور چین

به جزء 280000 پناهنده ویتنامی، که عمدتا بین سال های 1978 و 1982 وارد شده و اکثرا نیز پذیرفته شده اند و به عنوان اتباع چینی که از ویتنام در حال بازگشت بودند مستقر شدند. بدین ترتیب تعداد پناهجویان دریافت شده از چین تا اواسط سال 1990 بسیار اندک بوده است. با این حال در سال های اخیر، چین به عنوان یک کشور ترانزیت و یا مقصد نهایی برای پناهندگان در حال ظهور است. اگرچه این گروه ها توسط UNHCR و همچنین سایر سازمان ها و دانشمندان بین المللی به عنوان پناهنده در نظر گرفته می شوند. اما 32 مقامات چینی این گروه ها را به عنوان پناهنده به رسمیت نشناخته و از دسترسی یا کمک UNHCR و سایر سازمان های اصلی بین المللی به آنها خودداری می کنند.

فرارهای انجام شده از کشور کره شمالی توسط مقامات چینی به عنوان مهاجر غیرقانونی در نظر گرفته شده و در صورت گرفتار شدن توسط مقامات چینی با اخراج اجباری روبرو می شوند. قوم های کوکانگ و کاچین نیز به عنوان “مرزنشینان ” در نظر گرفته می شوند و از طرف مقامات چینی کمک های بشردوستانه دریافت می کنند. اما با این حال حوادث بازگشت اجباری به صورت مکرر رخ داده است. براساس آمار UNHCR، جمعیت پناهندگان و پناهجویان در چین در حال حاضر حدود 300000 نفر است.

پروتکل های پناهندگی در کشور چین

کشور چین در زمینه پناهندگی و اعطاء وضعیت پناهندگی دارای پروتکل هایی برای متقاضیان مهاجرت به چین از این طریق می باشد که در مفاد زیر تنظیم و تدوین شده است:

  • ورود

چین یکی از اولین کشورهای آسیایی و همچنین اولین کشور کومونیست است که در کنوانسیون و پروتکل پناهندگان عضو شد. به عنوان زمینه ای برای پیوستن چین به کنوانسیون و پروتکل پناهندگان، باید یک سری از وقایع تاریخی ذکر شود. اول، همانطور که در بخش قبل ذکر شد، بیش از 200000 آواره از ویتنام به عنوان اتباع چینی که از اواسط سال 1979 از ویتنام باز می گشتند در این کشور مستقر شده اند. با این پناهجویان به عنوان اتباع چینی برخورد می شد و آنها به طور کلی از سایر حقوق شهروندان چینی برخوردار بودند.

  • اجرا در سطوح ملی

در دهه اول پس از الحاق چین به کنوانسیون و پروتکل پناهندگان، مقامات چین درک خوبی از مفاد این قرارداد نشان ندادند. از دسامبر سال 2017، چین مقررات کمی از کنوانسیون و پروتکل پناهندگان را در قوانین داخلی خود گنجانده و سازوکار ملی برای تعیین وضعیت پناهندگان ایجاد نکرده است. قانون داخلی چین حاوی هیچگونه مفادی درمورد اینکه چه کسی به عنوان پناهنده واجد شرایط است. همچنین قانون خاصی برای این که چگونه می توان درخواست پناهندگی داد وجود ندارد

قوانین پناهندگی چین

کشور چین گاهی اوقات نتوانسته آمادگی مداوم برای احترام به مفاد و روحیه كنوانسیون و پروتكل پناهندگان را نشان دهد. با این وجود ظهور تدریجی چین به عنوان ترانزیت و مقصد پناهندگان در سال های اخیر ممکن است فرصت های جدیدی را برای تعامل بیشتر و ادغام چین در رژیم بین المللی حمایت از پناهندگان ایجاد کند. از طرف دیگر، چین در سال های اخیر علاقه فزاینده ای به امور پناهندگان نشان داده است. باید به این نکته مهم توجه کرد که پناهندگان همچنین در این کشور اجازه کار ندارند.

همچنین یک سری قوانین خاص برای اخذ تابعیت از طریق پناهندگی در این کشور وجود دارد از جمله داشتن خویشاوندی که تابعیت این کشور را دارد، سرمایه گذاری و همچنین اگر شخص بتواند در اقتصاد این کشور نقشی داشته باشد.در این مقاله سعی شد اطلاعاتی درباره روش های مهاجرت به کشور چین از طریق پناهندگی ارائه شود. در صورت وجود هرگونه ابهام، با مشاوران ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایید.

رهنما

Published by
رهنما

Recent Posts

رشته مهندسی پزشکی در استونی

رشته مهندسی پزشکی در استونی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جزء رشته های مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی یکی از رشته های پر طرفدار در رشته های فنی…

8 ماه ago

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی بر مطالعه کامپیوتر و محاسبات متمرکز است. شما در مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در قبرس

این روزها افراد زیادی تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در قبرس را به خاطر شهریه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در اسلوونی

این روزها افراد زیادی خوداشتغالی در اسلوونی را انتخاب می کنند زیرا دارای اقتصاد توسعه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در استونی

خوداشتغالی در استونی همراه با محیطی پویا با صحنه استارتاپی پر رونق است که آن…

8 ماه ago