متقاضیان مهاجرت به چین در سال 2022 کم نیست و این افراد مشتاق کسب اطلاعات جامعی درباب قوانین چین درمورد تحصیل، کار و سرمایه گذاری هستند. کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با تحلیل به روز و کامل همیشگی خود در این مقاله ضمن بررسی آخرین قوانین و مقررات مهاجرتی چین همچنین شما را با انواع ویزای مهم و پرمتقاضی این کشور یعنی ویزای تحصیلی (X visa)، ویزای کاری (Z visa)، ویزای سرمایه گذاری (M visa)، ویزای ازدواج (Q visa) آشنا می کنند. امید است اطلاعات ارائه شده در مقاله حاضر برای همه متقاضیان و علاقه مندان مهاجرت به چین مفید واقع شده و بتواند پاسخی برای سوالات آنها نیز محسوب شود.

  • چگونه می توان در چین پذیرش گرفت؟
  • شرایط و الزامات اخذ ویزای تحصیلی چین چیست؟
  • مقررات مربوط به درخواست ویزای کاری چین به چه ترتیبی است؟
  • آیا از طریق سرمایه گذاری می توان به اقامت دائم چین دست یافت؟

قوانین تحصیل در چین

چین از جمله کشورهای آسیایی با نظام آموزش عالی پیشرفته و متکاملیست که از برترین رشته ها و دانشگاه های معتبر در جهان نیز برخوردار است. دانشگاه هایی که هر یک سالانه پذیرای هزاران دانشجو از سطح بین المللی هستند. هم اکنون دانشجویانی از ایران نیز در حال ادامه تحصیل در چین هستند. مطابق رنکینگ دانشگاه های برتر جهان (QS) بهترین دانشگاه های چین از این قرار است:

نام دانشگاه رتبه بین المللی رتبه ملی
دانشگاه تسینگوآ 17 1
دانشگاه پکینگ 30 2
دانشگاه فودان 50 3

مقررات و قوانین تحصیلی کشور چین ایجاب می کند که دانشجویان متقاضی تحصیل در این کشور ابتدا از دانشگاه مربوطه نامه پذیرش خود را دریافت کنند. سپس نسبت به اخذ ویزای مربوطه با توجه به مراحل زیر اقدام کنند:

  • مرحله 1: اخذ پذیرش از دانشگاه های چین
  • مرحله 2: درخواست ویزای تحصیلی چین X1
  • مرحله 3: مسافرت به چین و تحصیل در این کشور

قوانین چین در باب کار

کلا چینی ها همانند سایر چشم بادامی ها مردمان فعال و سخت کوشی بوده و دارای فرهنگ کار خاص خود هستند. مطابق قوانین چین، کارگران در این کشور فقط مجاز به کار در طی 5 روز هفته و تا 8 ساعت در روز و 40 ساعت در هفته می باشند. مطابق همین قوانین، کارگران در این کشور از بیمه، حقوق و پاداش مقرر، مستمری بازنشستگی، مرخصی توام با حقوق و سایر برخوردارند. اما محض اطلاع از وضعیت بازار کار چین باید به استحضار برسانیم که نرخ بیکاری این کشور از جوئن سال 2020 تا جولای همین سال در عدد 5.7% باقی مانده است. متوسط دستمزد ماهیانه کارگران چینی حدود 19682CNY (یوآن) معادل 2876$ (دلار) می باشد.

علاوه بر این متقاضیان کار در چین برای اقامت قانونی و کار در این کشور قدرتمند آسیایی نیازمند اخذ ویزای کاری چین هستند. ویزای کار چین که با نام Z Visa هم شناخته می شود ویزایی مبتنی بر وجود اسپانسر (کارفرمای) چینی است. از همین رو شرط اصلی و قانونی برای درخواست این ویزا یافتن پیشنهاد کاری از یک شرکت استخدام کننده چینی می باشد. ویزای مذکور یک ویزای کوتاه مدت بوده که تا 3 ماه معتبر می باشد. کارگر خارجی در عرض این 3 ماه بایستی برای اخذ مجوز اقامتی (یک ساله) خود اقدام کند.

فرآیند اخذ ویزای Z چین بدین قرار است:

  • مرحله 1: یافتن کار در چین
  • مرحله 2: درخواست مجوز کار توسط کارفرما
  • مرحله 3: درخواست ویزای Z
  • مرحله 4: مهاجرت به چین
  • مرحله 5: ثبت نام در اداره پلیس و درخواست ویزای اقامت

آموزش زبان چینی

بر اساس قوانین چین، متقاضیان تحصیل در دانشگاه های کشور چین می توانند هم به زبان انگلیسی و هم به زبان چینی در این کشور تحصیل کنند. پس آموزش زبان چینی در دانشگاه های چین نه اجباری بلکه یک پوئن مثبت محسوب می شود. اما متقاضیان برای تحصیل در برنامه های چینی نیازمند ارائه مدرک زبان چینی HSK و TOCEL و جهت تحصیل در برنامه های انگلیسی نیازمند ارائه مدرک زبان انگلیسی TOEFL یا IELTS می باشند. از سوی دیگر، دانشجویان در گام دوم برای تحصیل قانونی در چین نیازمند اخذ ویزای تحصیلی چین (X1 Visa) می باشند. این ویزا مخصوص دانشجویانیست که قصد تحصیل در چین به صورت تمام وقت را دارند. معمولا شهریه تحصیلی دانشجویان خارجی در چین در قیاس با سایر کشورهای رقیب در اروپا و آمریکا پایین تر است. معمولا شهریه سالیانه برنامه های انگلیسی زبان در چین بین 2500$ الی 10000$ (دلار) می باشد.

همچنین لازم است بدانید که هزینه زندگی هر دانشجو در چین نیز بسته به سبک و سلیقه زندگی او و نیز محل اقامت ممکن است بین 600$ الی 1000$ (دلار) در نوسان باشد. اما راه هایی برای تامین این مخارج در کشور چین وجود دارد. چرا که از قوانین چین درباب تحصیل در این کشور این است که دانشجویان هم از امکان دریافت بورسیه تحصیلی برخوردار بوده است. هم اینکه می توانند در این کشور به کار دانشجویی هم بپردازند. ولی منتهای مراتب آنها ابتدا باید اجازه اینکار را از موسسه آموزش عالی مربوطه و نیز از اداره مهاجرت جمهوری خلق چین اخذ کنند.

قوانین سرمایه گذاری در چین

سرمایه گذاری در چین یعنی در اقتصاد دوم جهانی می تواند گزینه جذاب و وسوسه انگیزی برای کسانی باشد که هم به فکر معامله تجاری با چینی ها هستند. از طرف دیگر نیم نگاهی نیز به ویزای اقامت این کشور یا ویزای بیزینس چین (M Visa) دارند. اما قوانین چین درباره سرمایه گذاری مسیرهای مختلفی برای سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی ترسیم می کند. بر این اساس، روش های سرمایه گذاری در کشور چین عبارتند از:

  • ثبت شرکت در چین
  • خرید ملک در چین
  • خرید سهام از چین

پس سرمایه گذاران برای انجام سرمایه گذاری و دریافت اقامت چین این 3 روش متفاوت را پیش رو دارند. ولی منتها سوال اینجاست که حداقل سرمایه لازم برای اخذ اقامت سرمایه گذار در چین چقدر بوده است. اینکه آیا این کار منجر به اخذ اقامت دائم (PR) چین می گردد یا خیر؟ در پاسخ باید عرض کنیم که اخذ اقامت دائم چین از این طریق کمی سخت و پیچیده است. از این رو سرمایه گذاری با شرایط زیر می تواند منتهی به اخذ اقامت دائم کشور چین گردد:

  • سرمایه گذاری بیش از 500000$ (دلار)
  • سرمایه گذاری در استان های محروم چین
  • سرمایه گذاری در صنایع مورد تایید دولت چین
  • حفظ اصل سرمایه به مدت 3 سال در چین

قوانین چین درباره ازدواج

مطابق قوانین کشور چین، افراد خارجی برای ازدواج با اتباع چینی هیچ گونه محدودیت قانونی نخواهند داشت. بدین ترتیب آزادانه می توانند از طریق ازدواج با شهروندان چینی به اقامت این کشور نیز دست یابند. آنها برای این کار می توانند از ویزای الحاق خانوادگی چین (Q1 Visa) استفاده کنند. لازم به ذکر است که این ویزا یک ویزای بلند مدت است که به دارنده آن امکان اقامت بیش از 180 روز برای زندگی در چین را می دهد. اما لازم به ذکر است که متقاضیان برای اخذ این ویزا علاوه بر ارائه مدارک شناسایی و نیز سند ازدواج خود همچنین بایستی گواهی معاینه پزشکی خود را نیز به اداره ورود و خروج چین ارائه دهند. با ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می توانید ویزای متناسب با شرایط خود را اخذ نموده و به کشور مورد علاقه خود مهاجرت کنید.

رهنما

Recent Posts

رشته مهندسی پزشکی در استونی

رشته مهندسی پزشکی در استونی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جزء رشته های مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی یکی از رشته های پر طرفدار در رشته های فنی…

8 ماه ago

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی بر مطالعه کامپیوتر و محاسبات متمرکز است. شما در مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در قبرس

این روزها افراد زیادی تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در قبرس را به خاطر شهریه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در اسلوونی

این روزها افراد زیادی خوداشتغالی در اسلوونی را انتخاب می کنند زیرا دارای اقتصاد توسعه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در استونی

خوداشتغالی در استونی همراه با محیطی پویا با صحنه استارتاپی پر رونق است که آن…

8 ماه ago