اطلاع از اقتصاد ترکیه جهت مهاجرت نقش به سزایی دارد زیرا جهت سرمایه گذاری در این کشور اطلاع از پیشرفت های اقتصادی بسیار مهم می باشد. مطابق گزارش CIA World Factbook کشور ترکیه در زمره کشورهای توسعه یافته جهانی قرار دارد. ترکیه همچنین توسط اقتصاددان ها و علمای سیاسی به عنوان یکی از کشورهای صنعتی جدید جهان تعریف می شود. ترکیه از لحاظ تولید ناخالص داخلی (GDP) در رده 17 دنیا و از نظر درصد قدرت خرید (PPP) در رتبه 13 دنیا قرار دارد. این کشور در بین تولید کنندگان پیشگام جهانی محصولات کشاورزی، منسوجات، وسایل نقلیه موتوری، تجهیزات حمل و نقل، مصالح ساخت و ساز و لوازم خانگی قرار دارد.

از آگوست سال 2018، ترکیه دچار بحران ارزی و بدهی، تورم بالا، استقراض بالا و سایر شد. این بحران ناشی از کسر بودجه ارزی و بدهی ارز خارجی در ترکیب با استبداد فزاینده حزب توسعه و عدالت و ایده نادرست رییس جمهور رجب طیب اردوغان درباره سیاست نرخ بهره بود. اقتصاد کشور ترکیه شامل بخش های مختلفی مانند بخش کشاورزی، بخش صنعتی، بخش ساخت و ساز و بخش خدمات می باشد. در این مقاله که به کوشش مشاورین موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت نگاشته شده به بررسی مسائل مهم اقتصادی برای افراد علاقه مند به مهاجرت به ترکیه پرداخته شده است.

اطلاعات عمومی درباره اقتصاد ترکیه

جمهوری ترکیه کشوری با اقتصاد نوظهور و توسعه یافته است که در غرب آسیا قرار دارد. این کشور نه تنها در زمینه توریسم و گردشگری بلکه در کلیه بخش های اقتصادی همانند صنعت و تجارت نیز حرف زیادی برای گفتن دارد. این کشور در عرصه منطقه ای و جهانی یک کشور با وجهه و پرقدرت است.

جدول زیر خلاصه ای از اطلاعات اقتصادی کشور ترکیه می باشد:

ارز رایج سال مالی سازمان های تجاری دسته کشور
لیره ترکیه (1 TRY= 0.18 USD لیره) 1 ژانویه تا 31 دسامبر G-20, OECD, EU Customs Union, WTO, ECO, BSEC, Developing-8, AIIB اقتصاد درآمد متوسط به بالای در حل توسعه/ نوظهور

شرایط اقتصادی ترکیه

ترکیه کشوری با جمعیتی در حدود 82319724 نفر در منطقه ای بین آسیا و اروپا قرار دارد. از طریق تنگه بسفر به اروپا متصل می شود. تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور ترکیه در حدود $771274 بیلیون $ (دلار) با رتبه 19 جهانی و 2300 تریلیون $ (دلار) می باشد. تورم در کشور ترکیه نسبتا پایین است.به طوری که در سال 2018 حدود 16.33% بوده است. این در حالیست که تورم سال 2019 کشور ترکیه چیزی در حدود 8.55% می باشد. کشور ترکیه از لحاظ شاخص توسعه انسانی (HDI) بالا و در حدود 0.791 می باشد.

نیروی کار این کشور حدود 32613639 میلیون نفر هستند. نرخ اشتغال ترکیه در سال 2018 حدود 47.4% اعلام شده است. اما کمی هم درباره نرخ بیکاری این کشور بشنویم. بر اساس گزارش اداره آمار اروپا (Eurostat) میانگین نرخ بیکاری در اتحادیه اروپایی (EU) در حدود 6.3% می باشد. در حالی که نرخ بیکاری در ترکیه در سال 2019 حدود 14.0% بود.

ساختار اقتصادی ترکیه

اکثر افراد اقتصاد کشور ترکیه را با صنعت گردشگری و توریسم این کشور می شناسند. این درست است ولی منعکس کننده تمام واقعیت اقتصادی ترکیه نیست. همانطوری که پیشتر در مطالب فوق نیز بیان شد صنعت گردشگری یا توریسم صرفا زیر مجموعه ای از بخش خدمات اقتصاد ترکیه قلمداد می شود. ولی ترکیه یک کشوری با اقتصاد نوظهور و درحال توسعه است. بنابراین این اقتصاد یک اقتصاد تک ساختاری نیست. ساختار اقتصادی کشور ترکیه را می توان به 3 بخش عمده تقسیم کرد. این 3 بخش شامل بخش کشاورزی (8.6%)، بخش صنعت (27.1%) و بخش خدمات (64.3%) از سهم اقتصاد این کشور را تشکیل می دهند. همانطوری که آمارها نیز گویای آن است.

اما صنایع اصلی یا صنایع مادر ترکیه شامل موارد زیر هستند:

  • منسوجات
  • فرآوری غذا
  • خودرو سازی
  • وسایل الکترونیکی
  • توریسم
  • معدن
  • ساخت و ساز

جهت اطلاع از شرایط تحصیل در ترکیه مطالعه مقاله مذکور خالی از لطف نخواهد بود.

سهم صادرات و واردات در اقتصاد ترکیه

ابتدا امر باید بدانید که کشور ترکیه به لحاظ آسانی انجام بیزینس در رده 33 جهانی قراردارد. ترکیه کشوریست که با اکثر کشورهای دنیا مبادلات تجاری (صادرات و واردات) دارد. ایران نیز از جمله کشورهایی است که در تجارت با ترکیه نقش مهمی دارد. سهم صادرات کشور ترکیه به کشورهای خارجی در حدود 180.2$ بیلیون $ (دلار) در سال است. عمده محصولات صادراتی کشور ترکیه نیز شامل منسوجات، مواد غذایی، فلزات، تجهیزات مختلف و سایر می باشد. اما مهمترین شرکای صادراتی ترکیه به ترتیب شامل آلمان، بریتانیا، امارات متحده عربی، ایران، عراق، ایالات متحده، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا هستند.

واردات ترکیه نسبت به صادرات این کشور گوی سبقت را ربوده است. اغلب محصولات و اقلام وارداتی این کشور شامل ماشین آلات، مواد شیمیایی، کالاهای نیمه تمام، سوخت ها، تجهیزات حمل و نقل می باشد. اما شرکای وارداتی اصلی ترکیه کشورهایی نظیر چین، آلمان، روسیه، ایالات متحده آمریکا و ایتالیا هستند. لازم به ذکر است که سهم سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) ترکیه از بازار سرمایه گذاری جهانی در حدود بیش از $180 بیلیون (دلار) در سال 2017 اعلام شده که نشانگر جذب سرمایه گذاران خارجی توسط دولت این کشور می باشد. جهت زندگی در ترکیه نیز می توانید مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.

شرایط سرمایه گذاری در اقتصاد ترکیه

ترکیه از هر طریقی شامل راه دریایی، هوایی و زمینی در یک مکان استراتژیکی مابین 2 قاره آسیا و اروپا قرار دارد. این کشور یک کشور توسعه یافته و به شدت صنعتی می باشد. همچنین کشور ترکیه یکی از بازارهای نوظهور پیشگام جهانی محسوب می شود. لازم است بدانید که کشور ترکیه همچنین از تولیدکنندگان معروف جهانی محصولات زراعی، پارچه، وسایل برقی و ماشین آلات صنعتی محسوب می شود. بنابراین زمینه برای سرمایه گذاری در ترکیه بسیار مطلوب و فراهم است. اما برای سرمایه گذاری در ترکیه طرق مختلفی همانند خرید ملک، ثبت شرکت، پس انداز بانکی، خرید اوراق قرضه و کار آفرینی وجود دارد. از میان این روش ها، بازار خرید املاک در ترکیه بسیار داغ است.

انواع سرمایه گذاری در این کشور به شرح جدول زیر می باشد:

نوع سرمایه گذاری شرایط (حداقل سرمایه گذاری به دلار)
خرید ملک $250000
تشکیل شرکت تجاری $500000
پس انداز بانکی یا خرید اوراق قرضه $500000
کارآفرینی ایجاد 50 شغل

از این طریق، سرمایه گذاران محترم علاوه بر اخذ اقامت ترکیه می توانند پس از 5 سال اقامت دائمی در این کشور، پاسپورت دوگانه خود را دریافت کنند. کارشناسان ارشد موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت آماده ارائه هر گونه خدمت در رابطه با اخذ ویزا و اقامت خارجی به هموطنان عزیز می باشند.

رهنما

Recent Posts

رشته مهندسی پزشکی در استونی

رشته مهندسی پزشکی در استونی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جزء رشته های مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی یکی از رشته های پر طرفدار در رشته های فنی…

8 ماه ago

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی بر مطالعه کامپیوتر و محاسبات متمرکز است. شما در مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در قبرس

این روزها افراد زیادی تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در قبرس را به خاطر شهریه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در اسلوونی

این روزها افراد زیادی خوداشتغالی در اسلوونی را انتخاب می کنند زیرا دارای اقتصاد توسعه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در استونی

خوداشتغالی در استونی همراه با محیطی پویا با صحنه استارتاپی پر رونق است که آن…

8 ماه ago