آزمون تومر یکی از اصلی ترین آزمون های ورود به دانشگاه های معتبر کشور ترکیه جهت تحصیل در این کشور برای متقاضیان خارجی می باشد. هر ساله دانشجویان زیادی برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه اقدام به کسب ویزای تحصیلی کشور ترکیه می کنند. مناسب بودن شرایط و هزینه های تحصیل در دانشگاه های معتبر کشور ترکیه باعث شده است تا تعداد متقاضیان و دانشجویان بین المللی که قصد تحصیل در دانشگاه های این کشور را دارند هر ساله افزایش یابد.

تحصیل در دانشگاه های معتبر کشور ترکیه نیز همانند تحصیل در سایر دانشگاه های دنیا نیاز به شرکت در آزمون ها و داشتن شرایط خاصی دارد. آزمون تومر، یکی از این آزمون ها می باشد که متخصصان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با ارائه این نوشتار قصد دارند تا شما عزیزان را از شرایط حضور و شرکت در این آزمون به صورت کامل آگاه سازند.

درباره آزمون تومر

آزمون تومر یک تست تعیین سطح زبان ترکی دانشجویان و متقاضیان بین المللی جهت ورود به دانشگاه های کشور ترکیه می باشد. هدف اصلی هدف از آزمون TÖMER (Turkish and Foreign Languages Research and Application Center) آموزش زبان ترکی به مهاجران خارجی که قصد تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه دارند می باشد. آزمون تومر شامل 5 بخش اصلی جهت ارزیابی متقاضیان و دانشجویان خارجی در زمینه های نوشتن، خواندن، صحبت کردن، گوش دادن و دستور زبان ترکی می باشد. با کسب قبولی در آزمون تومر دانشجویان و متقاضیان می توانند به طور مستقیم وارد دوره های تحصیلی دانشگاهی شوند و مشغول به تحصیل در زمینه تحصیلی مورد علاقه خود شوند.

هدف تومر آموزش و آماده سازی دانشجویان و متقاضیان خارجی در زمینه زبان ترکی جهت شرکت در برنامه های تحصیلی، فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی و کاربردی و موارد مرتبط می باشد. تومر، مرکز تحقیق و کاربرد زبان های ترکی و خارجی، وابسته به دانشگاه آنکارا جهت آموزش زبان ترکی به افرادی که شهروند کشور ترکیه نیستند می باشد. سطح آزمون تومر از A1 تا C2 می باشد.

امتحان کتبی و امتحان شفاهی این آزمون به صورت زیر می باشد:

پارامتر شرح
سطح CEFR آزمون کتبی A1 گوش کردن

A2 خواندن

B1 نوشتن

آزمون شفاهی B2 گوش کردن

C1 خواندن

C2 نوشتن

امتحانات شفاهی و نوشتاری به صورت جداگانه برگزار می شوند. این آزمون ها از یکدیگر جدا می باشند. پس دانشجویان و متقاضیان می توانند تمرکز جداگانه بر روی هر یک از آزمون ها داشته باشند. از این رو نتیجه بسیار خوبی کسب کنند.

سطوح آزمون تومر

همانطور گفته شد، آزمون TÖMER شامل 6 سطح اصلی A1، A2، B1، B2، C1 و C2 می شود. در جدول زیر شرح داده شده است:

انواع سطح آزمون تومر توضیحات
سطح A1 فرد می تواند با استفاده از موضوعات بسیار ساده ای که در زندگی روزمره برای همه شناخته شده است. نیازهای اساسی خود را برآورده کند. او می تواند خود یا شخص دیگری را معرفی کند. اگر شخصی که با او صحبت می کنید به او کمک کند صریح و آرام صحبت کند، می تواند ارتباط برقرار کند.
سطح A2 فرد ممکن است با استفاده از اصطلاحات ساده مرتبط با محیط و افراد نزدیک با آنها ارتباط برقرار کند. او می تواند تبادل اطلاعات را در مورد موقعیت هایی که اغلب با آنها روبرو می شود، انجام دهد.
سطح B1 زبان شناس می تواند ایده اصلی کلمات واضح استفاده شده را بفهمد. او همچنین می تواند متون دشوار را در مورد علاقه خود درک کند. او قادر به ساخت جمله های ساده اما مرتبط به هم می باشد. فردی که دارای توانایی های زبان در سطح B1 می باشد می توانند درباره وقایع و اتفاقاتی که در زمان رخ دادن آنها حضور داشته است، توضیح دهد.
سطح B2 فردی که دارای سطح زبان B2 می باشد می تواند موضوع اصلی متون پیچیده را درک کند. خود را خیلی سریع و روان معرفی کند. درباره موضوعات مختلف اطلاعات واضح ارائه دهد.
سطح C1 فردی که دارای سطح زبان C2 می باشد می تواند متون طولانی و پیچیده را درک کند. خلاصه های مفصلی را تهیه کند. او بدون نیاز به جستجوی بیش از حد بسیاری از کلمات می تواند خود را روان و سریع بیان کند. از این زبان می توان در زندگی اجتماعی و حرفه ای یا آموزش استفاده کرد. او می تواند در مورد مسائل پیچیده به روشی باز، برنامه ریزی و تفصیلی بیان کند.
سطح C2 فردی که دارای سطح زبان C2 می باشد قادر است تمام متون را درک کند. اطلاعات مکتوب یا کلامی به دست آمده از منابع مختلف را خلاصه کند. همچنین می تواند در مورد این موضوعات اظهارات روشنی داشته باشد. او می تواند عقاید خود را به سرعت، بسیار روان و بسیار واضح بیان کند. او قادر است جزئیات را به موضوعات پیچیده متمایز و انتقال دهند.

در زبان ترکی، سطوح آزمون TÖMER به صورت زیر می باشند:

• سطح A1: Temel Seviye 2

• سطح A2: Temel Seviye 4

• سطح B1: Orta Seviye 4

• سطح B2: Yüksek seviye 2

• سطح C1: Yüksek seviye 4

• سطح C2: Yetkin seviye

سطح مدرک تومر

دریافت مدرک زبان تومر به صورت دیپلم و گواهی نامه امکان پذیر می باشد. مدرک زبان تومر از نوع دیپلم برای همیشه معتبر می باشد. دانشجویان می توانند با کسب این مدرک وارد دانشگاه های ترکیه شوند. پایین ترین نمره این مدرک C2 می باشد. اما بهتر است تا متقاضیان نمره C1 را کسب کنند تا بتوانند در فعالیت های مختلف در کشور ترکیه شرکت کنند. بر خلاف مدرک زبان تومر از نوع دیپلم، مدرک زبان تومر از نوع گواهی نامه حداقل 6 و حداکثر 2 سال معتبر می باشد. با کسب نمره B2، متقاضیان می توانند مدرک زبان تومر از نوع گواهی نامه با اعتبار 6 ماهه دریافت کنند و لازم به ذکر است که جهت دریافت مدرک زبان تومر از نوع گواهی نامه با اعتبار 2 ساله، متقاضیان می بایست حداقل نمره B1 کسب کنند.

بالا ترین و پایین ترین میزان نمره در مهارت های مختلف آزمون TÖMER به صورت زیر می باشد:

مهارت ها بالا ترین نمره پایین ترین نمره
شنیداری (درک مطلب) 25 15
خواندن 25 15
تعامل (مکالمه) 15 9
تولید (توضیح شفاهی) 10 6
نوشتن (توضیح کتبی) 25 15
مجموع 100 60

همچنین لازم به ذکر می باشد که متقاضیان و دانشجویان بین المللی با کسب نمرات زیر میتوانند مدارک ذکر شده را به دست بیاورند:

نمره مدرک
کسب نمره 50 تا 59 دریافت مدرت سطح A2
کسب نمره 60 تا 65 دریافت مدرک سطح B1
سب نمره 66 تا 70 دریافت مدرک سطح B2
کسب نمره 71 تا 100 دریافت مدرک سطح C1

مدارک و شرایط لازم جهت شرکت در آزمون تومر

شرکت در آزمون TÖMER برای ورود به دانشگاه های دولتی کشور ترکیه می باشد. متقاضیانی که قصد تحصیل در دانشگاه های خصوصی و یا دانشگاه های انگلیسی زبان در کشور ترکیه را دارند، نیازی به شرکت در این آزمون نخواهند داشت. سایر دانشجویان و متقاضیانی که به فکر ورود به دانشگاه های دولتی کشور و تحصیل در این دانشگاه هستند، بایستی با ارائه مدارک شناسایی (ترجمه شده به زبان ترکی)، پاسپورت (به همراه 2 قطعه عکس و مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی) در آزمون TÖMER شرکت کنند تا مجوز ورود به دانشگاه های دولتی کشور ترکیه را کسب کنند. هزینه شرکت در آزمون TÖMER به نوع آزمون بستگی دارد. جهت کسب مدرک دیپلم متقاضیان بایستی 150€ (یورو) پرداخت کنند. برای کسب مدرک Sertifika متقاضیان بایستی 100€ (یورو) پرداخت کنند.

متخصصان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با افتخار آماده یاری تمامی هموطنان عزیز در زمینه های مختلف مهاجرتی می باشند. شما عزیزان اگر قصد مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت جهت سرمایه گذاری و یا ازدواج در پیشرفته ترین کشورهای خارجی را دارید، می توانید با هماهنگی های قبلی در جلسات مشاوره با مشاوران و کارشناسان با تجربه ما شرکت کنید.

رهنما

Recent Posts

رشته مهندسی پزشکی در استونی

رشته مهندسی پزشکی در استونی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد جزء رشته های مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی

رشته مهندسی پزشکی در اسلوونی یکی از رشته های پر طرفدار در رشته های فنی…

8 ماه ago

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی

رشته مهندسی کامپیوتر در کرواسی بر مطالعه کامپیوتر و محاسبات متمرکز است. شما در مورد…

8 ماه ago

رشته مهندسی پزشکی در قبرس

این روزها افراد زیادی تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در قبرس را به خاطر شهریه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در اسلوونی

این روزها افراد زیادی خوداشتغالی در اسلوونی را انتخاب می کنند زیرا دارای اقتصاد توسعه…

8 ماه ago

خوداشتغالی در استونی

خوداشتغالی در استونی همراه با محیطی پویا با صحنه استارتاپی پر رونق است که آن…

8 ماه ago